Harju Elekter ostis 518 000 euroga Soome kinnisvaravaldaja

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Elekter
Harju Elekter Foto: Peeter Langovits

Harju Elekter ostis 518 000 euro eest Soome kinnisvaravaldaja Kiinteistö Oy Uutvallinkulma, mis on seni rentinud pindu börsifirma Soome tütarettevõttele Finnkumu.

Ostulepingu allkirjastasid osapooled reedel. Tehingu järel hakkab omandatud firma kandma nime Harju Elekter Kiinteistöt Oy. Tehingu hinnaks kujunes 518 000 eurot, teatas Harju Elekter börsile.

Soetatav firma on senini rentinud 2470 ruutmeetri ulatuses tootmispindasid kontserni Soome ettevõttele Finnkumu Oy. Lähitulevikus plaanib Harju Elekter koondada soetatud kinnisvaraettevõtte alla ka Satmatic Oy kasutuses olevad tootmispinnad Keraval ja Ulvilas kokku 5185 ruutmeetri ulatuses.

Harju Elektri kontseri käive oli möödunud aastal 60,7 miljonit eurot, mis on 19,9 protsenti enam kui 2014. aastal; kontserni ärikasum kasvas aastaga 47 protsenti 3,3 miljoni euroni.

Kontserni suurim turg on Soome, mistõttu on müügimahud tugevalt mõjutatud sellel turul toimuvast. Eelmisel aastal müüdi Soome turule 64 protsenti kontserni toodetest ja teenustest ja müük sinna kasvas aastaga 9,4 miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles