Riik plaanib lubada 12 riigimuuseumil reklaami müüa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disaini- ja tarbekunstimuuseum
Disaini- ja tarbekunstimuuseum Foto: Liis Treimann

Kultuuriministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, mis lubaks 12 riigimuuseumil nii enda territooriumil kui trükistes reklaami müüa.

Plaanitav kultuuriministri määruse muudatus lisaks riigimuuseumi põhitegevusega seotud tasuliste teenuste loetellu reklaamimüügi, selgub seletuskirjast. Nii saaks riigimuuseum müüa reklaamipinda nii e-keskkondades, trükistes kui füüsilistel pindadel.

Riigimuuseumi osutatud tasulised teenused, sealhulgas reklaamimüük ei tohi segada põhitegevust ja peavad olema sellega seotud. Muuseumi reklaamipindadel kajastatav reklaam ei tohi mõjutada mingil viisil muuseumi tegevuse sisu, ekspositsioone ja programme, seisab seletuskirjas.

Täpsemalt saavad kokku 12 kultuuriministeeriumi hallatavat riigimuuseumi müüa reklaami nii enda sise- ja välisterritooriumil, trükistes kui ka veebilahendustes ning teenida juurde omatulu. See võimaldab kultuuriministeeriumi hinnangul omakorda muuseumil suunata enam vahendeid muuseumi põhitegevusse ja selle arendamisse.

Loa reklaami müüa saavad plaanide kohaselt Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Arhitektuurimuuseum, Eesti Meremuuseum, Eesti Rahva Muuseum (ERM), Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum, Harjumaa Muuseum, Palamuse Oskar Lutsu Kihelkonnakoolimuuseum, Rannarootsi Muuseum, Saaremaa Muuseum, Tartu Kunstimuuseum ja Viljandi Muuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles