Õpilasfirmade laadal teenisid kroonid kõige rohkem eurosid

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim välismaine õpilasfirma Berry Bag Rootsist, kes pälvis parima rahvusvahelise potentsiaaliga firma tiitli.
Parim välismaine õpilasfirma Berry Bag Rootsist, kes pälvis parima rahvusvahelise potentsiaaliga firma tiitli. Foto: JA

Eile Tallinnas JA Eesti poolt korraldatud läbi aegade suurimal Eesti õpilasfirmade laadal oli kohal üle 90 firma koos 350 noore ettevõtjaga. Eesti õpilasfirmadele pakkusid konkurentsi Moldova ja Rootsi õpilasfirmad, kes said Eestist rahvusvahelise äritegemise kogemuse.

Kõige suurema käibe - 155 eurot tegi laadal Tallinna Teeninduskooli õpilasfirma EEK - Eesti Ehe Kroon, kelle valmistatud Eesti kroonimüntidest ehted võitsid paljude südamed. Firmat juhendab Maarja Noormets.

Laada külastajate hinnangul võitis rahva lemmiku tiitli õpilasfirma PerZ Tallinna Reaalkoolist, kes valmistavad euromündikotte. Noori juhendab Ene Saar.

Õpilasfirmasid hindas laada ajal väärikas žürii, kes valis tugevamad firmad kokku seitsmes kategoorias.

Žürii auhinnad pälvisid järgmised firmad.

Parim idee - Pärnu Ühisgümnaasiumi ja Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi ühisfirma E-ained, kes on välja töötanud E-ainete voldikud ja Interneti-lehekülje, millel nad nõustavad inimesi E-ainete kohta. Nende juhendaja on Mari Suurväli.

Parim toote kvaliteet - Saku Gümnaasiumi õpilasfirma Puidupoisid, kes teevad puidust pliiatsialuseid. Õpilasfirmat juhedab Talvi Järv.

Parim müügitegevus - õpilasfirma Soldino Petelki, Narva Soldino Gümnaasiumist. Nende tooteks oli kenad kaunistatud pudelid ja anumad ja lisaks suutsid nad neid ka suurepäraselt müüa. Juhendaja Jelena Vassiljeva

Parim boksikujundus - õpilasfirma TurvaS, Tallinna Liivalaia Gümnaasiumist, kes toodab lauamängu, mis õpetab noortele turvalise seksi põhimõtteid, juhendaja Olev Pihlakas

Parim sümboolika - õpilasfirma Vajalik, Värska Gümnaasiumist, kelle tooteks on Seto tähtpäevadega kalender ja kilepõlled. Nende juhendajaks on Helena Kudre.

Parim minifirma (põhikooli õpilaste firma) - õf MikiPaper, Mikitamäe Koolist, tooteks paberijääkidest ketaskauss. Juhendaja Liina Palu.

Parima rahvusvahelise potentsiaaliga firma tiitel läks Rootsi õpilasfirmale Berry Bag, kes pakuvad maasikaks kokkukäivaid kotte.

 Õpilasfirma on JA Eesti (Junior Achievement Eesti) ettevõtlusõppe programm, mille käigus gümnaasiumi- ja põhikoolinoored omandavad reaalseid kogemusi ettevõtlusest. JA Eesti tegeleb ettevõtlus- ja majandusõppega Eesti koolides 1992. aastast. Õpilasfirma programm on kasutusel rohkem kui 65 Eesti koolis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles