Värbaja hirm: vestlusele tuli CV omaniku kuri kaksik (4)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuri kaksik
Kuri kaksik Foto: SCANPIX

Personalijuhi ja värbaja üheks ülesandeks on välja selgitada, millise inimesega on tegemist. HR factory tegevjuht Jan Haines  rääkis konverentsil personalijuhtimine ja tööõigus 2016, et tehnoloogia abil on hirmuäratava täpsusega isikuomadusi võimalik välja selgitada. 

Esiteks on võimalik koondada informatsiooni inimese kohta erinevatest sotsiaalmeedia kanalitest. Selle töö teevad ära ka paremad värbamisrakendused ning tööandjal tuleb ainult tulemused üle vaadata.

IBMi superarvuti Watson võib aga isikuomadusi välja tuua ka lühikese e-kirja põhjal. «Laske inimesel kirjutada lühike tekst tema ootuste ja tulevikuvaadete koha ja 2 millisekundi jooksul on selge, millise inimesega on tegemist,» kirjeldas Haines.

«Praegu on see olemas ainult inglise, hispaania, araabia ja jaapani keeles, aga küll ta mõne aasta pärast eesti keeles ka tuleb,» lohutas ta.

Enda iseloomu kohta võib üht-teist teada saada siit.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles