Eestit külastab IMFi delegatsioon

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Valuutafondi IMF peakorter Washingtonis.
Rahvusvahelise Valuutafondi IMF peakorter Washingtonis. Foto: MANDEL NGAN / AFP

Tänasest kuni 24. oktoobrini on Eestis iga-aastasel külaskäigul Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsioon, kes arutab riigi ja erasektori esindajatega Eesti majanduspoliitikat ja majanduse olukorda.

Rahvusvahelise Valuutafondi esindajatele antakse visiidi käigus ülevaade Eesti majanduse arengust ja väljavaadetest, eelarvepoliitika arengust ning finantssektori olukorrast. Tähelepanu keskmes on Eesti tööjõu ühikukulu kiire tõusu mõju Eesti ettevõtetele ja nende konkurentsivõimele ning muutused tootlikkuses.

Poolteist nädalat kestva visiidi ajal kohtuvad valuutafondi esindajad valitsuse ja Riigikogu liikmetega, Eesti Panga ja Finantsinspektsiooni juhtide ja analüütikutega. Samuti toimuvad kohtumised kommertspankade ja eraettevõtete juhtide ja majandusanalüütikutega ning mitmete ametite esindajatega.

Visiidi kokkuvõtte esitab IMFi neljaliikmelise delegatsiooni juht Christoph Klingen esmaspäeval, 24. oktoobril kell 13-14 Eesti Panga muuseumis toimuval pressikonverentsil, kus osalevad ka Eesti Panga president Ardo Hansson ja rahandusminister Sven Sester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles