Saarlased ehitavad Saksa tolliametile kolm uut laeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarlased ehitavad Saksa tolliametile kolm uut laeva.
Saarlased ehitavad Saksa tolliametile kolm uut laeva. Foto: KHAM/REUTERS

Saaremaa laevatootja Baltic Workboats AS ehitab Saksamaa tolliametile kolm 24-meetrist patrull-laeva, lepingu maksumus on umbes 11 miljonit eurot.

«Tegemist on meie jaoks küllaltki suure tellimusega, kuna Saksa toll on oluline klient meie jaoks strateegiliselt olulise koha peal,» ütles Baltic Workboatsi tegevjuht Margus Vanaselja BNSile.

Vanaselja tõi ehitatavate laevade puhul erilisena välja selle, et Saksamaa tolliameti soov oli saada laeva peale heitgaaside puhastussüsteemid.

Baltic Workboats sõlmis laevade ehitamiseks lepingu teisipäeval, teatas firma sotsiaalmeedias. Varem on ettevõte ehitanud 3 miljoni euro eest patrull-laeva ka Belgia tolliametile.

ASi Baltic Workboats peamiseks tegevusalaks on alumiiniumist töölaevade valmistamine ja turustamine. Ettevõte on suurim alumiiniumist laevade tootja Läänemere regioonis.

Baltic Workboatsi käive oli möödunud aastal 24,2 miljonit eurot, mis on 8 protsenti enam kui 2014. aastal; ettevõtte puhaskasum langes veidi ja oli 3,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles