Briti raudteetööstusfirmad tunnevad huvi Rail Balticu projekti vastu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal.
Illustratiivne vaade Rail Balticu raudteest, kus rongid on aiaga piiratud alal. Foto: Rail Balticu Pärnu maakonnaplaneering

Briti raudteetööstusfirmad tunnevad huvi Rail Balticu projekti vastu, ütles Briti raudteetööstuse liidu rahvusvahelise arenduse direktor Neil Walker teisipäeval intervjuus Läti raadiole.

Walker kuulub Lätit külastavasse Briti raudteetööstusfirmade esindajate delegatsiooni. Briti esindajad uurivad koostöövõimalusi nii Rail Balticus kui ka muudes infrastruktuuriprojektides. RB Balticu esindajad on juba käinud Suurbritannias sealse raudteetööstuse kogemustega tutvumas.

Rail Balticu projekt on suure strateegilise tähtsusega kõigile kolmele selles osalevale Balti riigile ning samuti Soomele ja Poolale, ütles Walker.

Küsimusele, kuidas Brexit võib mõjutada Briti raudteetööstuse plaane seoses Rail Balticuga, arvestades, et Rail Balticu ehitus algab pärast 2020. aastat, vastas Walker, et loodab Briti valitsuselt ja Euroopa Liidult võimalikult soodsat kokkulepet. Ta lisas, et Briti firmad ei kao kuhugi ja jätkavad Euroopas ning mujal äritegevust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles