Trump ja Buffett astusid maksudeklaratsioonide pärast sõnasõtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton ja Warren Buffett
Demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton ja Warren Buffett Foto: SCANPIX

Legendaarne investor Warren Buffett astus eile sõnasõtta vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpiga avalikustades oma maksudeklaratsiooni ning soovitas seda teha ka New Yorgi kinnisvaramagnaadil.

Asi algas pühapäeval toimunud presidendikandidaatide teledebatil, kus Trump väitis, et nii nagu tema, kes vältis tulumaksu maksmist sellega, arvab tuludest kaks aastakümmet tagasi saadud kahjumiosa maha.

New York Times kirjutas mõned nädalad tagasi, et Trump deklareeris 1995. aastal 916 miljoni suurust kahjumit, mistõttu pole ta hiljem, 18 aasta jooksul tulumaksu maksnud.

Trump tunnistas debatil et ta teeb nii ning lisas, et Buffett teeb niisamuti.

Trump pole seni oma tuludeklaratsiooni avalikustanud.

Buffett ütles, et Trumpi väide pole tõsi.

«Ta pole minu maksudeklaratsiooni näinud, aga ma räägin meeleldi oma maksudest,» ütles Buffett oma avalduses.

Hillary Clintoni kampaaniale annetanud Buffett ütles, et 2015. aastal deklareeris ta oma brutotuluks 11,6 miljonit dollarit ja pärast 5,5 miljoni dollari suuruse heategevuse ja osariigi maksu mahaarvamist maksis ta riigile tulumaksu 1,8 miljonit dollarit.

Buffett märkis, et ta annetas heategevuseks peaaegu 2,9 miljardit dollarit, kuid arvas deklaratsioonis maha vaid 3,5 miljonit dollarit.

«Ma olen riiklikku tulumaksu maksnud igal aastal alates 1944. aastast kui ma olin 13 aastane (kuna ma olin aeglane alustaja, pidin ma sel aastal maksma seitse dollarit),» ütles Buffett. «Mul on maksudeklaratsioonide koopiad 72 aasta kohta ning mitte üheski neist pole maksukohustuse edasilükkamist,» lisas ta.

Ajakiri Forbes hindab Trumpi vara netoväärtuseks 3,7 miljardit ja Warren Buffetti vara väärtuseks 65,5 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles