Salvest investeerib uutesse tootmisliinidesse üle 2 miljoni euro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvest investeerib uutesse tootmisliinidesse üle 2 miljoni euro.
Salvest investeerib uutesse tootmisliinidesse üle 2 miljoni euro. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Toiduainete tootja Salvest AS investeerib käesoleval aastal ligi 2,1 miljonit eurot uute tootmisvõimsuste rajamiseks, mille üks eesmärk on suurendada lastetoidu eksporti uutele turgudele.

Salvesti tegevjuht Lauri Betlem rääkis BNS-ile, et 2016. aasta on investeeringute mõttes ettevõtte jaoks viimase kümnendi intensiivseim. «Oleme oma investeeringuid plaanides lähtunud eelkõige senise tootmisvõimekuse tõstmisest, aga ka uute ärisuundade avamisest,» märkis Betlem.

Salvest investeerib 700 000 uude pakkimisliini, mis võimaldab laieneda eelkõige kastmete turul. Esimesena hakatakse liinil tootma ketšupit, kus on Betlemi sõnul üldlevinud ketšupitega võrreldes oluliselt suurem tomatipüree sisaldus.

«Investeering hõlmas muuhulgas plastpudeli villimismasina ostmist koos etiketi- ja järelpakkimise seadmetega. Kui seni tootsime ketšupit klaaspudelisse, siis uus liin võimaldab meil seda pakkuda ka levinumas plastpudelis,» ütles tegevjuht.

Lisaks plastpudeliliini soetamisele investeerib firma ka lastetoitude arendamisse, mis on Betlemi sõnul viimastel aastatel üks kiiremini arenevaid segmente. «Meie lastetoitude müük nii kodu- kui ka välisturgudel on kasvanud viimase kahe aasta jooksul kaks korda,» märkis ta.

Betlem tõi välja, et nad kavatsevad lastetoitudega suurendada ekspordi osakaalu ning siseneda õige pea uutele turgudele.

Salvest on 1946. aastast Tartus tegutsev Eesti toiduainetööstuse ettevõte, mis annab tööd ligi 160 töötajale. Salvesti tootevalikusse kuuluvad supid, erinevad köögiviljahoidised, moosid, lastetoidud, majonees, kastmed. Eestis on kasutusel kaubamärgid Salvest, Põnn, Meie Mari, Mahlakas ja 3MIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles