PRIA ootab noortalunikke veel täna toetust taotlema

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nootalunikud saavad toetuse eest tehnikat soetada.
Nootalunikud saavad toetuse eest tehnikat soetada. Foto: Peeter Kümmel

Täna, 6. oktoobri õhtuni võtavad Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) esindused üle kogu Eesti vastu taotlusi noore taluniku toetuse saamiseks.


Noore taluniku toetus on ühekordne ja summa suurus umbes 625 000 krooni. Täna hommikuks oli laekunud 83 avaldust.



«Noore taluniku toetusega panustame põlvkondade vahetusse maal,» sõnas PRIA teabeosakonna juhataja Taavi Linnamäe. «Noortel inimestel pole praeguses olukorras vanematelt majapidamise ülevõtmine sugugi kerge, rääkimata päris uue talukoha ülesehitamisest. Toetuse võib selle saaja kulutada oma parema äranägemise järgi just sinna, kuhu seda hetkel kõige enam vaja on.»



PRIA kutsub kõiki maal tegutsevaid ettevõtlikke inimesi üles tähelepanulikult suhtuma toetuste saamise võimalustesse ning neid ka ära kasutama. Linnamäe sõnul laekus 2008. aasta kevadel, kui võeti taotlusi noore taluniku toetusele vastu esimest korda, palju huvitavaid ideid alates mesinduse arendamisest kuni jaanalindude lauda ehituseni. Oli ka neid, kes taotlesid toetust selleks, et noorloomi või tehnikat juurde osta ja koht vanematelt üle võtta.



Noortaluniku toetuse käimasoleva taotlusvooru eelarve on 28 miljonit krooni ja seda saavad taotleda kuni 40-aastased maal tegutsevad ettevõtjad nii FIE kui firmana. Eelmises taotlusvoorus tänavu kevadel laekus noortalunikelt 255 taotlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles