Panused pannakse sundlõpetamisele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äriühingut ei saa sundlõpetada maksu- ja tolliametiga kooskõlastamata
Äriühingut ei saa sundlõpetada maksu- ja tolliametiga kooskõlastamata Foto: Sander Ilvest

Kuigi äriühingu registreerimisel ei saa tekkida olukorda, et sel puudub kas juhatuse liige või osanik, ei ole pärast registreerimist selline olukord siiski täiesti välistatud ja maksuvõlglased püüavad seda enda kasuks ära kasutada.

Vastutajata võib äriühing jääda kolmel põhjusel: juhatuse liikme surma, tagasiastumise avalduse või ärikeelu korral. Seaduse järgi peaks siis registripidaja - ehk antud olukorras Registrite ja Infosüsteemide Keskus - andma äriühingule tähtaja uu(t)e vastutaja(te) leidmiseks.

Küll aga ei ole maksu- ja tolliameti tulude osakonna talitusejuhataja Airi Jansen-Uueda sõnul seadusega siin paika pandud konkreetset tähtaega. «Seadusandja üksnes leiab, et tähtaeg ei tohi olla lühem kui kuus kuud,» lausus ta. Juhul, kui ettevõte ei leia talle ette antud tähtaja jooksul uut vastutajat, on registripidajal õigus äriühing sundlõpetada, kuna selline olukord ei saa kesta lõpmatuseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles