Twitter otsib päästjat

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitter
Twitter Foto: SCANPIX

Neljapäeval kukkus Twitteri aktsia börsil 20 protsenti, pühkides sotsiaalmeediaettevõtte turuväärtusest miljardeid dollareid. Järsu languse taga oli tehnoloogiauudiste portaali Recode kolmapäeval avaldatud anonüümsetele allikatele toetuv uudis, mille järgi ei kavatse viimastel nädalatel Twitteri ostmisega seostatud internetifirma Google omapoolset ostupakkumist siiski teha. 

Sama väljaanne väitis oma allikatele toetudes, et ka meelelahutuskontsern Disney on Twitteri ostmisest loobunud, ja suure tõenäosusega ei hakka ettevõtet ostma ka tehnoloogiafirma Apple.

Ametlikult on Twitteri ostmise huvile vihjanud reedese seisuga vaid pilveteenuste firma Salesforce, mille tegevjuht Marc Benioff ei ole konkreetse pakkumise tegemist seni siiski kinnitanud ega ka ümber lükanud.

«Ma ei ütle, et ma selle ostan (Twitteri – toim), kuid ma ei ütle ka, et ma ei osta,» ütles ta New York Timesile kolmapäeval. Meedias on Twitteri võimalike ostjatena mainitud ka USA telekomifirmat Verizon ja tarkvaraettevõtet Microsoft.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles