Äriühingute aruandlusnõuded vähenevad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupidamisdokumendid.
Raamatupidamisdokumendid. Foto: Ove Maidla

Justiitsministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, mille eesmärk on vähendada Euroopa direktiividest tulenevat halduskoormust aktsiaseltside ühinemisel ja jagunemisel.

Justiitsministeeriumi eraõiguse talituse nõuniku Külliki Puusilla sõnul võetakse eelnõuga Eesti õigusesse üle direktiiv, mis lihtsustab äriühingute aruandlus- ja dokumenteerimisnõudeid ühinemiste ja jagunemiste korral, vahendas ERR Uudised.

«Direktiiv aitab kaasa Euroopa Liidu konkurentsivõime suurendamisele, kuna vähendatakse ühingute aruandlus- ning teavitamisnõudeid, mis omakorda tähendab äriühingutele väiksemat halduskoormust,» märkis Puusild.

Muudatustega vähendatakse aruandluskohustust äriühingute ühinemiste ja jagunemiste puhul ning samuti aktsiaseltsi asutamisel ja aktsiakapitali suurendamisel, kui need toimuvad ühinemise või jagunemise käigus.

Ühe muudatusena võimaldatakse aktsiaseltsidel teha ühinemis- ja jagunemisdokumendid edaspidi aktsionäridele kättesaadavaks nende avalikustamisega ühingu kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles