IMF kahtleb Deutsche Banki ärimudelis

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. Foto: Reuters/ScanPix

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) hinnangul peab Saksa suurpank rohkem pingutama, et finantsturgudele oma ärimudeli jätkusuutlikkust tõestada.

«Deutsche Bank kuulub nende pankade hulka, kes peavad võtma tarvitusele lisameetmeid, veenmaks investoreid, et nende ärimudel ka tulevikus elujõuline on,» ütles IMFi raha- ja kapitaliturgude ekspert Peter Dattels kolmapäeval Washingtonis. Lisaks sellele peab Dattelsi sõnul selge olema, kuidas pank õiguslikest vaidlustest tulenevate riskidega tegeleb ning neid arvestab.

Oma nappide reservide juures peab Deutsche Bank praegu õiguslikku vaidlust USA ametivõimudega, kes soovivad panka trahvida 14 miljardi dollariga (12,6 miljardit eurot) enne 2008. aasta finantskriisi väljastatud hüpoteekvõlakirjade eest, mida ameeriklased hindavad väärtusetuteks. Trahvisumma pole küll veel lõplik, sest panga ja võimude vahelised kõnelused on alles käimas.

IMF ärgitab Euroopa panku kohemaid halbade laenude ning ebatõhusate ärimudelitega tegelema, et vähendada võimalikke riske. Dattelsi väitel ulatub halbade laenude osakaal Euroopa pankades 900 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles