Twitter kaotas eilse börsipäevaga viiendiku oma turuväärtusest

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri logo.
Twitteri logo. Foto: SCANPIX

Mikroblogivõrgustiku Twitter aktsia kukkus eilse börsipäevaga 20 protsenti, kuna uudisteportaal Recode teatas oma allikatele toetudes, et Google ja Disney ei ole vastupidiselt varasemalt meedias levinud spekulatsioonidest ettevõtte ülesostmisest huvitatud.

Recode´i andmetel on Twitteril siiski müük plaanis, kuid ostuhuviliste seas on vaid üks ettevõte - pilveteenuste firma Salesforce.

Twitteri aktsia odavnes eile täpselt viie dollari võrra, börsipäeva lõpuks oli selle hinnaks 19,87 dollarit, mis teeb ettevõtte turuväärtuseks 14,87 miljardit dollarit. See tähendab, et vähemalt paberil kadus Twitteri väärtusest ühe päevaga peaaegu 2,5 miljardit dollarit.

Twitter ei ole börsil veedetud 11 kvartali jooksul veel kordagi kasumisse jõudnud. Ka käesoleva finantsaasta kahe esimese kvartali tulemused olid Wall Streetile selgeks pettumuseks. Kolmanda kvartali tulemused avalikustatakse 27.oktoobril. Reutersi andmetel peaks müügikõnelused jõudma lõpule enne seda kuupäeva.

Teise kvartali seisuga oli säutsuplatvormil üle maailma 313 miljonit kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles