Neli küsimust, mida küsida tööandjalt kohe tööintervjuu alguses (1)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandja tahab teada, et oleksid ka viie aasta pärast samas firmas.
Tööandja tahab teada, et oleksid ka viie aasta pärast samas firmas. Foto: SCANPIX

Tavaliselt küsitakse tööle kandideerijalt intervjuu lõpus, kas tal on küsimusi tööandjale endale. Aga oma küsimustega ei peaks sugugi intervjuu viimaste hetkedeni ootama, kirjutab Business Insider.

Tööintervjuu ei ole ühesuunaline vestlus. Selle käigus peaks töölesoovija hindama potentsiaalset tööandjat täpselt samapalju, kui hindab tööandja tööle kandideerijat, sest mõlema poole jaoks peaks vestluse lõpus olema selge, kas omavahel sobitakse või mitte.

Selleks tasub meeles pidada nelja küsimust, mida esitada pigem varem kui hiljem:

1. Kuidas see töökoht üldse tekkis? – See näitab huvi firmasiseste arengute vastu, aga annab ühtlasi aimu võimaliku tulevase töökoha kujunemisloost.

2. Kuidas sobitub see töökoht osakonna ja ettevõtte laiemate eesmärkidega? – On kasulik näha suurt pilti, sest see aitab muuhulgas kujundada oma vastuseid tööandja küsimustele, lähtudes firma enda strateegiast.

3. Mis teile siin töötamise juures kõige enam meeldib? – See on sõbralik küsimus, millega demonstreerida enda huvi intervjueerija vastu. Muuseas võib vastusest selguda, mis sorti inimesed ettevõttes töötavad ja missugune on uue ülemuse juhtimisstiil.

4. Kas saaksite kirjeldada mõningaid tööülesandeid või seda, kuidas näeb välja tavaline tööpäev? – Selle küsimuse jätkuks saate mainida, mida lugesite töökuulutusest, mis omakorda näitab, et olete teinud kodutööd.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles