Aktsiaturge tabas ühinemislaine

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi Börs.
New Yorgi Börs. Foto: SCANPIX

Sel nädalal teatas Londoni börs, et ühineb Kanada börsiga ning Saksa börs, et peab läbirääkimisi liitumiseks New Yorgi börsiga. Seejärel teatas Hongkongi börs, et on samuti valmis rahvusvahelisteks ühinemisteks.


Londoni Börs kinnitas ühinemist Kanada TMX börsiga kolmapäeval. Samal ajal ütlesid Saksa Börs ja NYSE Euronext, et on ühinemiskõneluste lõppjärgus, vahendab BBC.

Nende teadete peale hüppas Saksa Börs täna 6 protsenti ülespoole ning NYSE Euronexti Pariisis noteeritud aktsiad kallinesid 8 protsenti.

Hongkongi HKEx börsi aktsiad aga kukkusid 4,9 protsenti tulenevalt hirmust, et liitumised nõrgestavad selle konkurentsipositsiooni. Tegu on suurima langusega alates 2009. aasta maist.

Seepeale teatas, HKEx, et kaalub «tulenevalt muutustest finantsturgude maastikul» rahvusvahelisi võimalusi liitudeks.

Mullu oktoobris tegi Singapuri SGX ülevõtupakkumise Austraalia Börsile. See ülevõtt ootab veel Austraalia võimudelt rohelist tuld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles