Google´i ostuhuvi kadumine pani Twitteri aktsia järsult kukkuma

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri logo.
Twitteri logo. Foto: Eric Thayer / REUTERS

Tehnoloogiauudiste portaal Recode teatas oma allikatele toetudes, et internetifirma Google´i emaettevõte Alphabet otsustas Twitteri ostmisest loobuda. Pärast uudise avaldamist on säutsuplatvormi aktsia hind järelkauplemisel kukkunud 16 protsenti, kirjutab Bloomberg.

Tehnoloogiameedias on viimastel kuudel järjest avaldatud uudiseid ja teateid Twitteri müügiplaanide kohta, ettevõte ise pole neid ametlikult kinnitanud.

Reutersi allikate andmetel soovib mikroblogivõrgustik müügikõnelused lõpule viia juba 27. oktoobriks, mil avalikustatakse ettevõtte kolmanda kvartali majandustulemused.

Samade allikate väitel peab ettevõte müügiläbirääkimisi pilveteenuste firmaga Salesforce ning meelelahutus- ja meediakontserniga Disney. Varem oma huvi üles näidanud Google on võistupakkumisest nüüdseks aga Recode´i andmetel loobunud.

Twitter ei ole börsil veedetud 11 kvartali jooksul veel kordagi kasumisse jõudnud. Ka käesoleva finantsaasta kahe esimese kvartali tulemused olid Wall Streetile selgeks pettumuseks.

Teise kvartali seisuga oli säutsuplatvormil üle maailma 313 miljonit kasutajat. Eilse börsipäeva lõpuks oli firma turuväärtuseks veel 17,25 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles