Google tuli välja oma nutitelefoniga (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile õhtul esitles Google San Franciscos nutitelefone Pixel ja selle suuremat varianti Pixel XL.
Üleeile õhtul esitles Google San Franciscos nutitelefone Pixel ja selle suuremat varianti Pixel XL. Foto: Eric Risberg/AP

Seni peamiselt otsingumootorifirmana tuntud Google demonstreeris teisipäeva õhtul San Franciscos nutitelefone Pixel ja selle suuremat varianti Pixel XL, mis on esimene telefon, mille kontseptsioon, disain ja testid on tehtud Google’is. Telefoni veab uus operatsioonisüsteem Android Nougat 7.1.

Telefone saab USAs tellida alates tänasest. Nende turuletoomine tähendab seda, et ettevõte astub 400 miljardi dollari suurusesesse mobiiltelefonide riistvaraärisse ning võtab riski, konkureerides oma seniste partneritega, eesotsas Samsungiga ja LG Electronicsiga, kelle telefonid kasutavad Androidi.

«Google on nüüd telefonide müüja,» ütles Bloombergile ettevõtte äsja loodud raudvaradivisjoni juht Rick Osterloch. Ta selgitas, et kompanii tegeleb laovarude, mobiilioperaatorite, komponentide hankimise, müügiahela loomise ja toodete jaotamisega. Google toodab isegi lisaseadmeid nagu karbid ja juhtmed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles