Järjest rohkem töötavaid inimesi kasutab töötukassa abi

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Paavel
Meelis Paavel Foto: Karmen Ekbaum

Täna on tööjõupuudus oluliselt suurem kui tööpuudus ning üha enam kasutavad töötukassa abi ka need, kellel on töökoht olemas. 

«Täna tegeleme pigem  sellega, kuidas leida tööandjatele töötajaid,» rääkis Ettevõtlusnädala arvamuspäeval töötukassa tegevjuht Meelis Paavel. Täna on töötuna arvel veidi üle 20 000 inimese.

Pea pooled neist, kes endale uut tööd otsivad, kasutavad töötukassa abi. «Viimastel aastatel on võimalused paranenud. Tegelikult viimased aastad näitavad seda, et töötukassa tuge töö otsimisel kasutavad järjest rohkem ka töötavad inimesed,» nentis Paavel.  Näiteks pakutakse kõigile soovijatele karjäärinõustamist.

Täna on tööpuudus kõige suurem Ida-Virumaal. Kuigi registreeritud töötus on seal suurem kui mujal Eestis, siis Ida-Virumaal on jälle töötuse langus olnud suurem kui riigis keskmiselt.

«Kui vaadata kogu Eestit, siis toimub areng kahes kohas: Tallinnas ja Ida-Virumaal. Ei ole see Ida-Virumaa meie vaates katastroofilises olukorras,» rääkis Paavel ning lisas, et oluline on toetada Eesti keele õpet. «Narvas peaks olema üks atraktiivne keskus, kus iga soovija saaks eesti keelt õppida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles