Keskpankurite intressitõstmise vihjed panid dollari ja euro kursid tõusma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpank.
Euroopa Keskpank. Foto: AP / Scanpix

Rahaturud reageerisid teisipäeval vihjetele, et USA ja Euroopa keskpanga rahapoliitika karmistamine võib olla arvatust lähemal, ning dollari ja euro kurss tõusis selgelt.

USA võlakirjade tootlus kasvas selgelt, kui USA keskpanga Clevelandi ja Richmondi piirkonna juht olid avaldanud toetust kiirele intressitõstmisele.

Ka euroala riigivõlakirjade intressid tõusid, kui Bloomberg News oli teinud loo, et Euroopa Keskpank võib piirata võlakirjaoste, enne kui rahamahupoliitikaga lõpetab.

Dollar ja euro tõusid eriti Briti naela suhtes pärast seda, kui Briti peaminister Theresa May avaldas Suurbritannia Euroopa Liidust kiire lahkumise plaani.

USA 10-aastaste võlakirjade tootlus tõusis 1,625 protsendilt 1,687 protsendile.

Prantsusmaa 10-aastaste võlakirjade tootlus suurenes 0,227 protsendilt 0,266 protsendile, Hispaania võlakirjade tootlus 0,936 protsendilt 0,977 protsendile ja Saksa võlakirjade tootlus -0,093 protsendilt -0,054 protsendile.

See toimus pärast seda, kui EKP anonüümseks jäänud töötaja oli öelnud, et pangas valitseb mitteametlik üksmeel, et keskpank peab alustama järk-järgult võlakirjaostude piiramist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles