IMF tõstis euroala selle aasta majanduskasvu prognoosi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroala
Euroala Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) tõstis teisipäeval euroala selle aasta majanduskasvu prognoosi 1,6 protsendilt 1,7 protsendile, kuid hoiatas Brexiti tekitatava ebakindluse ja madala inflatsiooni võimaliku mõju eest.

IMF ütles põhjenduseks, et euroala majandus kasvab veidi rohkem tänu odavale naftale ja Euroopa Keskpanga (EKP) ergutavale rahapoliitikale.

Euroala järgmise aasta kasvuprognoosi tõstis IMF 1,4 protsendilt 1,5 protsendile.

IMF hoiatas, et ülimadal inflatsioon jääb Euroopas püsima vähemalt järgmiseks viieks aastaks ning et EKP tavatud ergutusmeetmed ei aita eriti hindu tõsta.

Kodumaine nõudlus, mis aitaks inflatsiooni kiirendada, on osa suurtes euroriikides loidunud. EKP jätkab senist rahapoliitikat, aga kui inflatsioon ei tõuse, siis peab ta IMF-i hinnangul rakendama täiendavaid ergutusmeetmeid.

Kriisis enim kannatada saanud euroriikides Kreekas, Portugalis ja Hispaanias jäävad selle aasta majanduskasv ja investeeringud alla kriisieelsele tasemele. Samas on mitmed euroala pangad hädas halbade laenudega, mis sunnib neid laenuandmisega tagasi hoidma. See omakorda pidurdab investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles