Tallinna börsi võlakirjanimekirjas noteeriti Inbanki võlakirjad

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
InBanki asutaja ja nõukogu esimees Priit Põldoja
InBanki asutaja ja nõukogu esimees Priit Põldoja Foto: Erik Prozes

Täna, 3. oktoobril noteeriti Nasdaq Balti börside võlakirjanimekirjas Eesti panga Inbanki võlakirjad. Ametlikult hakatakse võlakirjadega kauplema Nasdaq Tallinna turul.

Kauplemisele võetud allutatud võlakirjade emissiooni koguväärtus on 6,503 miljonit eurot, ühe võlakirja nimiväärtus on 1000 eurot.

Võlakirjade aastane intressimäär on 7 protsenti, mis makstakse välja kvartaalselt. Võlakirjade lunastamistähtaeg on 28. september 2026. Võlakirjade börsil noteerimine järgnes Inbanki allutatud võlakirjade avalikule pakkumisele, mis toimus 13.-26. septembrini.

«Inbank on suurepärane näide ambitsioonikast Eesti ettevõttest, kes otsustas kasvu rahastada kapitaliturult kaasatud rahaga,» ütles Nasdaq Tallinna börsi juhatuse esimees Kaarel Ots. «Märgilise tähtsusega on ka tõsiasi, et enne tänast olid Tallinna börsil vähemalt kahe panga väärtpaberid noteeritud 14 aastat tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles