Metsamaaparandustöödeks soovib toetust 91 metsaomanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets.
Mets. Foto: Sander Ilvest

Septembri alguses lõppenud metsamaaparandustööde toetuse taotlusvooru esitati rekordarv, 91 taotlust kogusummas 500 000 eurot.

Metsaomanikud soovivad seda kasutada üle 34 132 meetri eesvoolu uuendamiseks, üle 199 033 meetri kuivenduskraavide uuendamiseks, ligi 21 611 meetri voolunõva rajamiseks ning 940 meetri truupide uuendamiseks, teatas Erametsakeskus.

«Suurenenud huvi metsamaaparandustööde tegemise vastu ja sellega kaasnev toetustaotluste arvu suurenemine näitavad, et metsaomanikud soovivad üha enam enda metsamaa kvaliteeti parandada. Nii hoitakse metsa majanduslikku väärtust sellisena, et tulevikus toob metsa majandamine maksimaalset tulu,» ütles Erametsakeskuse juhatuse liige Jaanus Aun.

Erametsakeskuse initsiatiivil nelja aasta eest käivitatud metsa maaparandustööde toetuse abil saavad väikemetsaomanikud teha maaparandustöid, mis päästavad metsad liigniiskusest ja hõlbustavad neisse juurdepääsu.

Eesti ilmastikuoludes pole metsakasvatus keskuse teatel ilma kuivendamissüsteemideta mõeldav: maa on valdavalt tasane ja ilmastikuolud sellised, et sademed ületavad aurumise. Metsakuivendussüsteemide ülesanne ongi liigse pinnavee ärajuhtimine ning metsale heade kasvutingimuste loomine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles