Parvlaevaliikluse uus tulemine

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajutisi piletikassid hakati Virtsu sadamas kraanaga paika tõstma pärast südaööd laupäeva esimestel minutitel.
Ajutisi piletikassid hakati Virtsu sadamas kraanaga paika tõstma pärast südaööd laupäeva esimestel minutitel. Foto: Sander Ilvest

Kui ajakirjanikud reede pärastlõunal Virtsu sadamasse jõudsid, polnud laevaliikluse ülevõtmine veel alanud. Ka keskpäevasele praamile poleks õnnestunud pääseda, sest parvlaevaühendus mandri ja Saaremaa vahel oli tormi tõttu katkenud.

Tervitamas oli vaid lõputu seisvate autode rivi, mis iga minutiga aina pikemaks venis. Püüdlikud kajakad katsusid mäslevas tormituules kuidagiviisi sihtkohta jõuda. Taamal seisis parvlaev Ionas, mis Väinamere pekslevates lainetes tuule vaibumist ootas.

-Pood tegi hea kassa

Selliseid järjekordi polnud inimesed tõepoolest kunagi varem näinud – või vähemalt ei mäletanud kohalolijad lähiajast ühtegi nii märkimisväärset olukorda. Näiteks kohaliku kaupluse müüja oli enam kui veendunud, et päeva lõpuks oli kassakäive suurem kui jaanipäeval. Kui pilk kalendrisse poleks kuupäeva reetnud, oleks viimase aja jaanipühade näitel võinud tõepoolest arvata, et lõkete aeg on jälle käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles