Ukraina: EL lükkas makromajandusabi kolmanda ülekande 2017. aastasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu, Ukraina ja Venemaa lipp.
Euroopa Liidu, Ukraina ja Venemaa lipp. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Liidu (EL) makromajandusabi kolmas ülekanne lükati edasi järgmisesse aastasse, ütles Ukraina aserahandusminister Juri Butsa.

«Meil lükati 600 miljoni euro suurune makromajandusabi ülekanne edasi. Loodame selle saada tuleva aasta alguses,» ütles ta reedel Odessas Ukraina rahandusfoorumil.

Muudatused Euroopa Liidu rahaabi saabumisajas on seotud Kiievi viivitusega mitme abi saamise tingimuseks oleva seaduse vastuvõtmisel.

«Kavas oli saada kaks makromajandusabi ülekannet - teine ja kolmas, kumbki 600 miljonit eurot. Kuivõrd parlament võttis energeetikat ja kommunaalteenusid korraldava riigikomisjoni seaduse vastu alles hiljuti, õnnestus meil saada ainult teine ülekanne ja mõistame, et kolmanda ülekande tingimusi me enam täita ei jõua,» ütles Butsa.

Tema sõnutsi peab kolmanda ülekande saamiseks Ukraina võtma vastu riigi- ja omavalitsusteenistuse seaduse.

Teadupoolest lootis Kiiev saada EL makromajandusabi kaks ülekannet (teise ja kolmanda) kogusummas 1,2 miljardit eurot. Teise ülekande võib Kiiev saada enne selle aasta lõppu, kui ta täidab oma lubadused, ütles majandus-, rahandus- ja eurovolinik Valdis Dombrovskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles