Saksa keskpankur langes ootamatult EKP juhi kandidaatide seast

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Axel Weber pidas esmaspäeval lonegu Eesti Pangas.
Axel Weber pidas esmaspäeval lonegu Eesti Pangas. Foto: SCANPIX

Saksamaa keskpanga president Axel Weber ei kandideeri järgmiseks Euroopa Keskpanga presidendiks, vahendab Reuters anonüümseid allikaid.


Weberit peeti seni kõige tõenäolisemaks järglaseks Jean-Claude Trichet’le, kelle ametiaeg EKP presidendina lõppeb 31. oktoobril.

«See [uudis, et Weber ei kandideeri] tuleb selgelt turule üllatusena ja võib mõjutada mõne väärtpaberi ning valuuta turuhindasid,» ütles RBSi ökonomist Silvio Peruzzo.

«Minu meelest on mõnda aega selge olnud, et Weber on liiga otsekohene karakter Euroopa Keskpanga presidendi rolli jaoks,» märkis Societe Generale’i ökonomist James Nixon.

«Meil on 3 stsenaariumi, kui Weber pole enam kandidaat; kas presidendiks saab teine sakslane, kompromisskandidaat väiksest euroala riigist, või [Itaalia Keskpanga juht] härra Draghi,» arvas BNP Paribase ökonomist Ken Wattret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles