USA kongress võttis vastu eelarveseaduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Speaker of the House Paul Ryan (R-WI) speaks during a media briefing on Capitol Hill in Washington, U.S., July 7, 2016. REUTERS/Joshua Roberts
Speaker of the House Paul Ryan (R-WI) speaks during a media briefing on Capitol Hill in Washington, U.S., July 7, 2016. REUTERS/Joshua Roberts Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

USA kongress võttis kolmapäeva õhtul vastu eelarveseaduse ja vältis valitsuse tööseisakut.

Eelarveseadus läbis senati häältega 72-26 ning esindajatekoja 342-85.

Ühendriikide rahandusaasta lõpeb 30. septembril. Kui kongress poleks enne reede keskööd vastu laupäeva uut föderaalkulutuste seadust heaks kiitnud ning oleks sellega pikendanud praeguseid kulutuste limiite 9. detsembrini, pidanuks mõned valitsusasutused uksed sulgema ja valitsus peatama mõnede teenuste osutamise.

«Lisaks valitsuse töö jätkamisele annab see seadus rahalise katte meie sõjaväe väljaõpetamisele ja varustamisele ning tõhustab meie hoolekandeteenuseid veteranidele. Samuti eraldab see vahendeid Zika viiruse vastu võitlemiseks USA-s ja Puerto Ricos,» ütles esindajatekoja vabariiklasest spiiker Paul Ryan.

«Tänan oma kolleege esindajatekojas ja senatis selle vastutustundliku seaduse vastuvõtmise eest ja kutsun presidenti seda allkirjastama,» lausus ta.

Meetmega eraldatakse Zika-vastaseks võitluseks 1,1 miljardit dollarit ning 500 miljonit Louisianat ja teisi osariike tabanud tulvade tagajärgede leevendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles