Juhtkiri: kui õhuke vorstiviil?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmistoidu lett poes.
Valmistoidu lett poes. Foto: Mihkel Maripuu

Raskemad majandusolud sunnivad igaühte oma isikliku või pere eelarve kriitiliselt üle vaatama. Ehk siis, nagu üks ettevõtja esmaspäevases Postimehes tabavalt piltlikustab - küsimus on alati selles, kui õhukeseks jääb vorstiviil leival. Sest viimased tarbijauuringud kui ka näiteks postimees.ee küsitlus toovad selgelt esile, et kokku hoitakse esimeses järjekorras meelelahutuse, rõivaste ja toidu pealt.

Mõnel puhul võib säästmisest kasugi olla, kui seeläbi õnnestub piirata kahjulikke harjumusi, näiteks alkoholi liigpruukimist, suitsetamist, aga ka igasugu ebatervislike krõpsude-snäkkide söömist. Kokkuhoid kõhu arvel puudutab aga valusalt neid peresid, kus head-paremat varemgi haruharva ette tuli. Kui üldse tuli.

Just kasinal ajal muutub eriti tähtsaks see, et riiklikud ja kohalikud toetused jõuaksid nendeni, kes tõepoolest abi vajavad. Eelseisval valimiste aastal tunneb kindlasti mõnigi poliitik kiusatust laia käega raha jagada. Paraku on sellised sammud sageli puhas populism. Jah, üks saab tõesti paksema vorstiviilu, aga teine jääbki vorstist unistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles