Samsung plahvatas taas

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatanud Samsung Galaxy Note 7 telefon.
Plahvatanud Samsung Galaxy Note 7 telefon. Foto: STR/AFP

Samsung on kulutanud miljoneid saamaks korda oma Galaxy Note 7 telefonide akud ja kutsunud üle ilma tagasi 2,5 miljonit seadet, kuid taas tuli teade nüüd juba «korras» telefoni aku plahvatamisest.

Bloombergi teatel omandas 25-aastane Hiina mees Hu Renjie nädalavahetusel Samsungi kinnitusel turvalise Note 7-e, kuid see plahvatas tema käte vajel laadimise ajal, kõrvetas tema sõrmi ja rikkus ära lähedal asunud MacBook Pro.

Samsung on varem kinnitanud, et Hiinas ongi saadaval vaid turvalised telefonid, kuna nende akud erinevad mujal maailmas saadaolevatest. Mees ostsis telefoni keskkonnast JD.com.

Hu sõnul külastas teda juhtumi järel Samsungi esindaja ja palus «lahkamiseks» telefoni jäänuseid, kuid mees keeldus sellest.

Juhtum pole veel ametlikku kinnitust saanud. Üks Note 7 plahvatas Hiinas ka möödunud nädalal, kuid Samsungi ja selle Hiina ettevõttest akutootja kinnitasid, et seda ei põhjustanud riistvara viga vaid väliskuumus.

Samsung on Note 7-id kokku kogunud nüüd juba ligi kuu ning taastatud on 60 protsenti USA-s ja Lõuna-Koreas ning 57 protsenti Euroopas müüdud seadmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles