Leht: Saksa valitsus koostab riigi suurima panga päästeplaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. Foto: SCANPIX

Kuigi Saksa valitsusallikad on varem kinnitanud, et valitsus ei kavatse Deutsche Banki raskustesse sattumise korral toetada, kirjutab nüüd nädalaleht Die Zeit, et valitsus on ikkagi asunud päästeplaani koostama, sest riigi suurima panga maksejõuetuks muutumine ohustaks riigi finantssüsteemi.

Lehe andmetel on riigiametnikud Berliinis ja Frankfurdis asunud panga päästeplaani koostama. See plaan jõustub juhul, kui Deutsche Bank peaks vajama lisakapitali kõigi panga vastu esitatavate nõuete rahuldamiseks. Muu hulgas nõuab USA kohtuministeerium Deutsche Bankilt 14 miljardit dollarit trahvi 2008. aastal hüpoteektagatisega väärtpaberitega tehtud kliente eksitavate tehingute eest.

Deutsche Banki aktsia on sel aastal kukkunud 53 protsenti.

Saksa kindlustusfirma Allianz investeerimisjuht Saksamaal Andreas Utermann oli teispäeval öelnud Bloomberg Newsile, et ei usu, et Saksamaa valitsus laseb Deutsche Bankil põhja minna, kuna see on Saksa majanduse seisukohalt liiga tähtis.

Prantsuse panga Societe Generale analüütik Andrew Lim oli seisukohal, et Deutsche Bank vajab kiiresti 20 miljardit eurot, et oma kohustustega toime tulla.

Analüütikud ütlevad, et Saksa suurpanga põhjaminek võib vallandada uue suure finantskriisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles