Kinnitus: ükski uutest parvlaevadest ei jõua liinile ka oktoobri jooksul

Majandus24/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgis valmiv parvlaev Leiger.
Türgis valmiv parvlaev Leiger. Foto: TS Laevad

Tallinna Sadama sõnul ei jõua tõenäoliselt ükski uutest parvlaevadest liinile isegi oktoobri jooksul, kuna kõige varem jõudma pidanud Leigeri üleandmine venib.

Sadama turundus- ja kommunikatsioonijuhi Sirle Arro sõnul teeb Türgi Sefine laevatehas endiselt ettevalmistusi, et Leiger üle anda.

«Kahjuks võib ilmselt küll juba arvata, et oktoobris laev liinile ei jõua, kuna vastuvõtmist veel ei ole toimunud,» ütles Arro BNS-ile.

«Pärast vastuvõtmist kuluks laevatehases mõned päevad ärasõidu formaalsusteks, laeva Türgist Eestisse tulemine võtab orienteeruvalt 3 nädalat, aga kuna on tegemist sügisilmadega, siis võivad need olla ettearvamatud ja sõiduaeg ka halvemal juhul pikeneda,» rääkis Arro, lisades, et aega läheb ka Eestis enne kui laev liinile saab asuda.

Arro sõnul tahtis Türgi laevatehas Leigerit üle anda, aga TS Laevad ei võtnud seda vastu, kuna laeva süsteemid ei vastanud omaniku ootustele.

«TS Laevad kinnitab endiselt, et kvaliteedis me järeleandmisi ei tee,» märkis Arro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles