Peetri Puit sai valmis 10 miljonit maksnud Põlva tehase laienduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arcwoodi liimpuidust talad Tondiraba jäähallis Tallinnas.
Arcwoodi liimpuidust talad Tondiraba jäähallis Tallinnas. Foto: arcwood.ee

Kaubamärki Arcwood kasutava puidutööstuse Peetri Puit OÜ kokku 10 miljonit eurot maksnud Põlva liimpuidutehase laiendus on valminud ning hoone avab firma pidulikult reedel.

Uus tootmis- ja büroohoone võimaldab toota varasemast suuremaid ja keerulisemad lahendusi ning teostada projekte, milleks seni polnud võimekust, teatas Peetri Puit. Laiendusse investeeris firma kokku 10 miljonit eurot.

Lähiaastatel plaanib firma toomismahte kasvatada kolm korda ning laieneda Suurbritannia, USA ja India turule. Kasvamisega koos võtab Peetri Puit tööle 15-20 uut inimest, mis kasvatab kontserni töötajate arvu 100 inimeseni.

Laiendamise käigus paigaldas Peetri Puit 10 miljoni euro eest ehitatavale 8000-ruutmeetrisele tootmispinnale sisseseade, mis võimaldab nii liimpuidu kui ristkiht liimpuidu (CLT) tootmist.

Eelmisel aastal kasvas Peetri Puit OÜ müügitulu 10 protsenti 10,3 miljoni euroni ja puhaskasum ligi kolm korda 1,4 miljoni euroni. Ettevõttes töötas 80 inimest, kelle palgakulu oli 1,1 miljonit eurot.

Suurimad toodangu sihtriigid peale Eesti on Euroopa Liidus Saksamaa, Prantsusmaa ja Leedu, väljaspoole Euroopa Liitu müüb ettevõte üksnes Norrasse.

Arcwoodi kaubamärki kasutava OÜ Peetri Puit omanikud on Peeter Peedomaa ja Tarmo Tamm. Lisaks inseneripuidu tootmisele pakub ettevõte ka insenerilahenduste väljatöötamise ja oma toodangu paigaldamise teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles