Probleemse Deutsche Banki aktsia on tänavu kukkunud 53 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank logo
Deutsche Bank logo Foto: SCANPIX

Saksamaa suurpanga Deutsche Banki aktsia on sel aastal kukkunud 53 protsenti ja panga probleeme on süvendanud USA kohtuministeeriumi hiljutine teade, et panka tahetakse trahvida 14 miljardi dollariga, kirjutab Dagens Industri.

USA investeerimispanga KBW analüüsi kohaselt suudaks Deutsche Bank toime tulla kuni 9,4 miljardi dollari suuruse kahjutasuga, ilma et panga kapitalitase ja maksevõime selle läbi ohtlikult kannataks. KBW usub, et USA nimetatud 14 miljardit on alles lähtepunkt kõnelusteks ning et lõplik summa võib jääda 4,2 miljardi tasemele.

Viimaste teadete järgi on Saksa valitsus asunud seisukohale, et ei kavatse panka vajaduse korral maksumaksja rahaga toetada ja et pank peab ise oma 2008. aasta kriisi eelse tegevuse eest vastutust kandma.

Saksa kindlustusfirma Allianz Saksamaa investeeringute juht Andreas Utermann ütles jällegi Bloomberg Newsile, et kuna Deutsche Bank on Saksa majandusele väga tähtis, siis ei lase kantsler Angela Merkeli valitsus sellel maksejõuetuks muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles