OPEC leevendab meie jaoks kütuseaktsiiside tõusu tagajärgi

Tõnis Oja
, majandustoimetuse juhataja KT
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia naftaminister Khalid al-Falih vastas eile Alžeeria energeetikakonverentsil ajakirjanike küsimustele.
Saudi Araabia naftaminister Khalid al-Falih vastas eile Alžeeria energeetikakonverentsil ajakirjanike küsimustele. Foto: Reuters/ScanPix

Ehkki Eesti kütuseaktsiis tõusis selle aasta veebruaris kümme protsenti ning kerkib järgmisel aastal sama palju, kompenseerib osaliselt suurt hinnatõusu Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) otsustamatus, tänu millele võib nafta hind jääda madalaks.

Esmaspäeval algas Alžeerias tänaseni kestev kõrgetasemeline energeetikakonverents, kus lisaks nn naftakartelli liikmetele osaleb ka Venemaa. Täna toimub OPECi liikmesriikide naftaministrite mitteformaalne kohtumine, kus arutatakse konkreetset naftapoliitikat.

Veel esmaspäeval tõusis nafta hind ootuses, et naftakartell suudab täna toimuval kohtumisel kokku leppida toodangu külmutamises, kuid paistab, et seda ei juhtu ning kokkulepet ei pruugi tulla niipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles