Läti Valka linnapea ootab uuel aastal Eesti alkoturismi hoogustumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Valka linnapea Vents Armands Krauklis
Läti Valka linnapea Vents Armands Krauklis Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna ka tuleval aastal tõuseb Eesti alkoholiaktsiis, siis on oodata Lätis Eesti piiri äärsetes alkoholikauplustes Eestist pärit külastajate kasvu, ütles Läti Valka linnapea Vents Armands Krauklis Läti ringhäälingule.

Tema sõnul rajatakse praegu piiriäärsetele aladele ka toidukohti ja erinevaid asutusi, mis võivad Eesti alkoturistidele huvitavad olla, lisas ta.

Krauklis märkis, et piiriääred ettevõtjad proovivad Eestist pärit ostjaid piirkonnas hoida nii kaua, kui võimalik. Ta märkis, et see ei ole kõige lihtsam ülesanne, kuid kohalikud ettevõtjad saavad sellega siiski edukalt hakkama – piiri lähedale ehitatakse uusi moodsa sisustusega poode.

Käesoleval aastal tõusis Eestis alkoholiaktsiis 15 protsenti. Tuleval aastal lisandub sellele veel 10 protsenti, mis jätkub ka tulevatel aastatel. Kui praegu moodustab poole liitri suurusese õlu hinnast aktsiis umbes 41,5 senti siis tuleval aastal oleks see 45,7 senti. Poole liitri suuruse viina aktsiis tõusekse praeguselt 4,34 euro tasemelt tuleval aastal 4,78 euro tasemeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles