Üleajavate reservidega töötukassa hakkab töötavaid inimesi ümber koolitama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti töötukassa hakkab ümberkoolitama töötavaid inimesi.
Eesti töötukassa hakkab ümberkoolitama töötavaid inimesi. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Töötukassa hakkab järgmisest aastast töötuse ennetamiseks pakkuma ümberõpet ja koolitust töötavatele inimestele, seejuures peaks aastas koolitust saama kuni 10 000 vanemaealist ja madala haridustasemega inimest.

«Kui inimesel on näiteks vananenud oskused, aastatetagune haridus, mida täna enam vaja ei lähe, või on sellel erialal, kus ta töötab, puudulikud oskused, siis on võimalik neid tulevikus ka meie toel arendada,» selgitas töötukassa juht Meelis Paavel «Aktuaalsele kaamerale», vahendab ERRi uudisteportaal.

Kuigi töötuse määr on Eestis viimastel aastatel püsinud stabiilselt madalal, siis sellest hoolimata ei ole viimasel paaril aastal töötuskindlustusmakse määra alandatud, mistõttu suureneks töötukassa reservid aastas umbes 35 miljoni euro võrra. 

Ennetavate meetmete rakendamisel kasvaksid reservid aastas umbes 12 miljoni võrra. «Nende ülelaekuvate rahade arvel peaks tegema midagi, mis tööturgu mõjutab,» põhjendas Paavel, lisades, et ennetavad meetmed on see pakett, mis lisaks tänastele töötukassa võimalustele võiks lisanduda.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist või vaata juuresolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles