Kuivalliku Polaris sai õiguse osta Starman (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
East Capitali esindaja Gert Tiivas
East Capitali esindaja Gert Tiivas Foto: Mihkel Maripuu

Starmani väikeaktsionär Indrek Kuivallik sai Stockholmi arbitraažis õiguse kasutada eelisostuõigust investeerimisfirmale East Capital Explorer kuuluva 63 protsendi Starmani aktsiate ostmiseks.

Arbitraažipaneel otsustas, et Polaris ei ole loobunud oma eelisostuõiguse kasutamisest, mistõttu on ettevõttel võimalik eelisomandada East Capital Explorerile kuuluv 63-protsendiline osalus Starmanis, mida ettevõte soovis 81,3 miljoni euro eest müüa USA erakapitalifirmale Providence Equity, teatas East Capital Explorer börsile. Sellest tulenevalt lükkub Starmani müük edasi.

East Capital Explorer teatas märtsis, et sõlmis kokkuleppe ka varem Balti turule investeerinud erakapitalifirmaga Providence Equity, müümaks firmale enda 63-protsendiline osalus telekommunikatsioonigrupis Starman. Müügi hind oleks plaanide kohaselt olnud 81 miljonit eurot, millele lisanduks sõltuvalt ettevõtte majandustulemustest veel 5 miljonit eurot. Lähtuvalt tehingust oleks Starmani koguväärtus 210 miljonit eurot.

Algsete plaanide kohaselt oleks tehing pidanud saama läbiviidud käesoleva aasta teiseks kvartaliks. Mai keskel teatas aga Starman väikeaktsionäri Indrek Kuivalliku ettevõte Polaris Invest, et kasutab väikeaktsionäri eelisostuõigust. Toona plaanis Kuivallik tehingu lõpule viia kuu aja jooksul.

East Capital Explorer soetas enamusosaluse 2013. aastal ning sellest ajast saadik on ettevõte kasvanud 11 protsenti aastas. Koos täiendava investeeringuga, mis võimaldas Starmanil osta Leedu firma Cgates, on East Capital telekomifirmasse paigutanud kokku 46 miljonit eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles