LHV: Tallink lähiaastatel dividende ei maksa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink
Tallink Foto: Raigo Pajula

Kuigi Tallinki juhatuse esimees Enn Pant kinnitas tänasel juhatuse koosolekul, et ettevõte kavatseb aktsionäridele hakata maksma dividende, siis LHV analüütik Nils Vaikla seda niipea võimalikuks ei pea

Tänasel üldkoosolekul nõustus 99,93 protsenti aktsionäridest, et dividendid jäävad seekord jaotamata.

«Usume, et kuni Tallinki vabad rahavood lähevad peamiselt ettevõtte laenulepingute teenindamiseks, siis seni Tallinkist dividendiaktsiat ei saa. Tallinki võlakoormus on praegu suhteliselt kõrge, mis tähendab, et ettevõttel on hetkel vähe võimalusi investorite vahel raha jagamiseks. Vabad vahendid lähevad peamiselt laenude tagasimakseks,» sõnas Vaikla.

Tallink on aktsionäridele lubanud dividende maksta ka varem, 2008. aastal kinnitas Pant samuti, et paari aasta pärast on võimalik osa kasumist aktsionäride vahel jagada.

Järgnevatel aastatel Tallinki rahavood tänu käibekasvule ja vähenenud investeeringutele tugevnevad. Seetõttu võib dividendide väljamaksmine Vaikla sõnul toimuda aastal 2013 ehk paari aasta pärast, kui laenukoormus on praeguselt tasemelt oluliselt vähenenud ja kui omakapital moodustab umbes poole bilansi mahust. Selleks ajaks on Vaikla kinnitusel Tallinki vabad rahavood piisavad, et dividende  jagada.

«Dividendid võimaldavad investoritel ettevõtte edust ja kasumist osa saada ning teevad Tallinki aktsiast uutele investoritele atraktiivse investeerimisobjekti,» lisas ta.

Täna otsustati ka, et seekord kestab ettevõtte majandusaasta 16 kuud. Kui seni algas Tallinki majandusaasta esimesel septembril, siis tänase otsusega nihkub ettevõtte majandusaasta algus 1. jaanuarile ning seekord kestab majandusaasta tavalisest kauem.

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles