Deutsche Banki juht: naised kaunistaksid pangandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. Foto: SCANPIX

Josef Ackermann käivitas Saksamaal elava arutelu selle üle, miks naisterahvaid juhatustes hõredavõitu on. Nimelt ütles Deutsche boss, et naised teeksid panganduse juhtimise «värvikamaks ja kaunimaks».

Seda ütles ta selleks, et õigustada oma panga püüdlusi naistöötajatele karjääriredelil rohelisemat tuld näidata.

Ka üks valitsuse minister kinnitas jaanuaris, et Saksa firmad peaksid juhtivpositsioonide tarvis «naiskvoodid» paika panema.

Deutsche Bank ütles, et Ackermann ei tahtnud kedagi solvata. Kuid nii mõnigi prominentne naine Saksa poliitikast ja ärieliidist on pangapealiku kommentaare juba rünnata jõudnud.

Tarbijaõiguste minister Ilse Aigner ütles: «Kui keegi värvikamatest ja kaunimatest asjadest puudust tunneb, jalutagu lilleaasadel või külastagu muuseume.»

Deutsche juhatuses ühtegi naist ei ole.

Möödunud aastal oli Saksa 30 Dax indeksi eliitfirma juhatustes naisi 2,2 protsenti, selgub Saksa majandusuuringute instituudi DIW andmetest.

Ühelgi Saksa 80 suurimast börsifirmast ei ole naissoost tegevjuhti. Konsultatsioonifirmafirma McKinsey hiljutine 11 suurimat majandust puudutav uuring näitas, et Saksamaa ja India on naiste esindatuse poolest firmade juhatustes viimasel kohal.

Kuna investorid ja regulaatorid neile aga survet avaldavad, üritavad firmad olukorda mitmekesistada. Viis tuntud nime – Siemens, SAP, BASF, Eon ja Daimler – on viimase 12 kuuga oma juhatusi ka naistega ilmestanud.

Investorid ütlevad, et Saksa firmad palkavad nüüd nõukogudesse ja juhatustesse naisi lihtsalt selleks, et aktsionäride kriitikat pareerida ja regulaatoritest rahu saada.

Möödunud nädalasel aktsionäride aastakoosolekul küsimustele vastates väljendas Ackermann siirast heameelt Saksa kantsleri Angela Merkeli seisukohtade üle, kes naisjuhtide kvoote ei poolda.

Ta ütles samas, et pank on käivitanud programme naiste edutamiseks ning on «vägagi huvitatud sellest», et tipptasemel, sealhulgas tegevjuhatuses, «oleks nii palju naisi kui võimalik».

«Ma loodan, et tuleb aeg, mil ka juhatus muutub värvikamaks ja kaunimaks,» ütles Ackermann.

Deutsche Bank ütles eile, et Ackermann julgustas «selgesõnaliselt ja otsekoheselt soolist mitmekesisust panga juhtivatel ametikohtadel ning demonstreeris sellega, et pank toetab naiste [ja meeste] tulemuspõhist edutamist».

Deutsche töötajate hulgas on naisi ligikaudu 45 protsenti. Osakonnajuhatajate tasandil (ehk aste juhatusest allpool) on vastav protsent umbes 17.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles