Kopli liinidele ei leitud kolmandalgi katsel hoonestajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Mihkel Maripuu

Kopli liinide maa-alale hoonestaja leidmiseks välja kuulutatud konkursile ei laekunud taas ühtegi pakkumist.

«Seega nurjus paraku ka kolmas katse,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Tuleb tõdeda, et praeguse majandusliku madalseisu tõttu ei riski ka rahvusvahelise kaliibriga kinnisvaraarendajad nii mahukat ja ambitsioonikat projekti ette võtta, kuigi neil projekti realiseerimiseks nii huvi kui ressursse oleks.»

Võrgu sõnul ilmutas mitu potentsiaalset ja väga kaalukat investorit Kopli liinide arendusprojekti vastu tõsist huvi, ent pakkumise tegemisest lõpuks siiski loobuti. «Pakkumisi ei tehtud vaatamata sellele, et konkursi tingimused olid varasemaga võrreldes arendaja jaoks märksa soodsamad,» nentis abilinnapea.

Kinnisvaraarendusprojekti eesmärk on muuta Kopli liinide ala eksklusiivseks elurajooniks. Tallinna linna omandis olevale Kopli liinide alale hoonestusõiguse seadmise eesmärgiks on rajada sinna nüüdisaja tingimustele vastav täisväärtuslik ja terviklik elukeskkond.

Kopli liinide arendusprojekt hõlmab mereäärset maa-ala kogupindalaga ligi 16,7 ha. Kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on võimalik alale ehitada 38 ühepereelamut ning kuni viiekorruselised korterelamud, milles kokku kuni 527 korterit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles