Kalm: sadama eksjuhtide kriminaaluurimine on meile suur halduskoormus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Kalm.
Valdo Kalm. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul on firma huvides sadama eksjuhtide kriminaaluurimise võimalikult kiire edenemine, kuna protsessi venimine suurendab sadama halduskoormust ja mõjub negatiivselt ettevõtte kuvandile. 

«Me tahame ettevõttele uut imagot ja uut algust ning ma olen saatnud ka sõnumeid, et riik esitaks kiiremini süüdistused. Praegune venimine on meie ettevõttele halduskoormus, ja üldse mitte väike,» rääkis Kalm BNS-ile. 

Halduskoormuse all pidas Kalm silmas seda, et uurimisorganid tahavad neilt pidevalt vanu dokumente ja lepinguid, mille otsimine on tülikas, samuti selgitusi nende kohta. Lisaks mõjutab kriminaalasi negatiivselt kasvõi Botnicale suvetöö leidmist, lisas Kalm. 

Küsimuse peale, mida Kalm neljapäeval kaitsepolitseis rääkis, vastas ta, et käis Kaarli kiriku juures arutamas käimasolevaid kriminaalasju. «See oli tavapärane käik ja rohkem ma sinna ilmselt ei lähe,» märkis ta. 

Valdo Kalm astus üles reedel Tallink Spa & Conference Hotelli konverentsikeskuses toimunud 12. rahvusvahelisel merenduskonverentsil «Majakad udus», mille korraldasid Eesti Laevaomanike Liit, TTÜ Eesti Mereakadeemia ja Corpore Konverentsid. 

Kaitsepolitsei pidas Tallinna Sadama juhatuse endised liikmed Allan Kiili ja Ain Kaljuranna kinni mullu 26. augustil, kahtlustades neid ulatuslikus altkäemaksu võtmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles