USA Energiaassotsiatsiooni hinnangul on toetus Eesti Energia Utah' projektile suur

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivimoodustised Utah' osariigis Goblin Valley's.
Kivimoodustised Utah' osariigis Goblin Valley's. Foto: SCANPIX

USA Energiaassotsiatsiooni (United States Energy Association) juhi Barry K. Worthingtoni sõnul on kohalik toetus Eesti Energia Utah' projektile väga suur ja projekti realiseerumine väga tõenäoline.

«Eesti Energia plaanitu suurune projekt loob tõenäoliselt mitu tuhat töökohta USA piirkonda, kus tööd on väga vähe ja alternatiivid kasinad. Seetõttu arvan ma, et edu on väga tõenäoline,v sõnas Worthington intervjuus BNS-ile.

Utah' põlevkiviprojektil on tema sõnul kindlasti potentsiaali. «Ressursibaas on suur. Tehased on eramaal ja USA õigussüsteem jätab maaomanikele õiguse enda maal asuvat ressurssi kasutada,» sõnas ta.

Worthington märkis, et talle teadaoleva info järgi on ka toetus projektile väga suur. «Tahetakse, et projekt läheks edasi ning selle majanduslikku mõju hinnatakse kõrgelt. Paljud inimesed saavad tööd – lisaks otsestele töökohtadele on ka kaudsed mõjud ning ehitustöölised. Need on selles piirkonnas väga olulised.»

Projekti arendamisel on tema sõnul oluline tegeleda aspektidega, mis puudutavad suhteid kohaliku kogukonnaga. «Olles töötanud energiavallas pikka aega, ütleksin ma, et paljud projektid tulevad vastuseisuga toime, kui see vastuseis pole just kohalikul tasemel,» sõnas ta.

«Kui Utah's elavad inimesed ja projekti ümbritsevate piirkondade elanikud seda toetavad, siis on Enefit American Oilil väga suur edušanss,» prognoosis Worthington.

Utah' osariigis soetas Eesti Energia põlevkivivaru hinnangulise suurusega 6,6 miljardit tonni 2011. aasta märtsis. Energiafirma plaanis sealsete põlevkivivarude baasil välja arendada põlevkivist vedelkütuseid tootva tööstuse võimsusega 50 000 barrelit põlevkiviõli päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles