Arengufond investeerib mobiilmakseid arendavasse firmasse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Arengufond ja kaasinvestor Bellus investeerivad kokku 1,5 miljonit eurot (ligi 23,5 miljonit krooni) mobiilsete makselahenduste platvormi arendavasse ettevõtesse NOW! Innovations.


NOW! Innovations’i poolt arendatud platvorm võimaldab rakendada mobiilmakseid erinevate teenuste eest tasumiseks alates mobiilparkimisest ja kiirtee maksudest kuni jaemakseteni nurgakohvikus, üritustel või teenuste eest rongis, bussis, laevas.

NOW! Innovations’i platvorm on tänaseks rakendatud 4 riigis: USAs, Belgias, Makedoonias ja Ukrainas. Suurimaks kliendiks USA turul on Montgomery County 14 000 parkimiskohaga, mis on suuruselt teine mobiilparkimise rakendus USAs.

Varem on edukalt käivitatud mobiilparkimine Belgia 14 linnas. Äriarendus ja piloottestimine toimuvad aktiivselt Hispaanias, Mehhikos, Portugalis, Argentiinas, Singapuris, Venemaal ning mujalgi, kus peamine fookus on mobiilparkimisel.

Arengufondi investeeringute juhi Heidi Kakko sõnul on mujal maailmas, erinevalt Eestist ja üksikutest Euroopa riikidest, mobiilparkimise turg alles kasvu algfaasis. «Samas on nõudlus eriti seoses nutitelefonide levikuga kiirelt kasvamas.

Kindlasti jagatakse oluline osa turust ära lähema viie aasta jooksul. Lõviosa turukasvust võidavad kogemustega firmad, kes suudavad pakkuda täisteenuse põhimõttel lahendusi.

Panustame sellele, et Eesti ettevõtja NOW!Innovations oma tipptasemel lahendusega ParkNOW! saavutaks mobiilparkimises näiteks USA’s liidripositsiooni. Parkimise turumaht ainuüksi Põhja-Ameerikas ja Euroopas kokku on hinnanguliselt 65 miljardit dollarit.»

NOW! Innovations on tarkvaraarendusfirma, mille erialaks on mobiilsete lubade ja piletite väljastamine mobiilsete maksete eest. Ettevõte kuulub mobiilparkimise valdkonnas maailma viie juhtiva ettevõte hulka.

NOW! Innovations hinnati möödunud aastal Guidewire Group poolt korraldatud globaalsel tehnoloogia-ettevõtete konkursil Innovate100! 25 finalisti hulgas kolmeteiskümnendale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles