Saksa suurpanka ähvardab põhjaminek

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa pangandusgrupi Hypo Real Estate peakorter Münchenis.
Saksa pangandusgrupi Hypo Real Estate peakorter Münchenis. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaal on hinge vaakumas järjekordne suur Euroopa finantsinstitutsioon, sest seal ei jõutud kokkuleppele raskustesse sattunud kinnisvaralaenude andja päästmise osas.

 

Hypo Real Estate tunnistas, et päästeplaan nurjus ja korrespondentide sõnul paneb see surve alla ka teiste riikide finantsasutused, vahendas BBC News.

Saksa valitsuse juhtimisel peetud kõnelused panga päästmiseks jooksid eile liiva, sest teiste finantsinstitutsioonide konsortsium keeldus kogumast konkurendi päästmiseks 36 miljardi euro suurust abikassat ning lahkus läbirääkimistelt.

Suures koguses halbu laene andnud ja rahvusvahelise krediidisurve alla jäänud Hypo Real Estate on suuruselt teine kinnisvara finantseerija Saksamaal, kuid võitleb nüüd ellujäämise nimel.

Mõne analüütiku hinnangul ei pea see vastu üle paari päeva, mistõttu on vaja tegutseda juba enne turgude avanemist esmaspäeval. Täna üritavad valitsuse esindajad veel erapankadega läbi rääkida.

Hypo Real Estate grupi kokkukukkumine võib ekspertide sõnul viia juba niigi püsimatud turud veelgi sügavamale miinustesse. Uudis päästeplaani nurjumisest jõudis meediasse ajal, mil ELi suurriikide liidrid üritasid Pariisis leppida kokku ühises tegutsemises finantskriisi tõrjumisel, kuid ei nõustunud ühiskassa loomisega raskustesse sattunud pankade abistamiseks.

Euroopa valitsuste tegevuse kooskõlastamiseks hakkasid üleskutsed kõlama pärast seda, kui Briti valitsus otsustas appi tõtata Bradford & Bingley pangale ning Belgia, Luksemburgi ja Hollandi valitsused panid käed kokku Fortise päästmiseks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles