Briti finantsettevõtted võivad kaotada Euroopa ühisturul tegevusloaõiguse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti vastane naine.
Brexiti vastane naine. Foto: Daniel Leal-Olivas/PA Wire/Press Association Images

5500 Briti finantsfirmal on tegevusloaõigus (passport right) kogu Euroopa majanduspiirkonnas, aga nad võivad selle Brexiti mõjul kaotada, hoiatas Briti finantsjärelevalveamet (FCA).

Ning Euroopa Liidus on umbes 8000 finantsfirmat, millel on sama õiguse alusel lubatud tegutseda Ühendkuningriigis, ja needki firmad võivad oma õiguse kaotada.

Enne juunis toimunud Brerxiti-rahvahääletust hoiatasid London City finantskeskuse olulised tegijad, et Euroopa Liidust (EL) lahkumine võib kaasa tuua tegevusloaõigusest ilmajäämise.

FCA ülevaadet tutvustati Briti parlamendi rahanduse erikomitees.

Londoni endine linnapea ja nüüdne välisminister Boris Johnson, kes oli Brexiti tugev toetaja, kinnitas juulis, et britid säilitavad tegevusloaõiguse.

Saksa keskpanga president Jens Weidmann ütles aga esmaspäeval, et Briti pangad tõenäoliselt kaotavad automaatse õiguse tegutseda EL-i riikides, juhul kui Ühendkuningriik lahkub EL-ist.

«Tegevusloaõigus on seotud ühisturuga ja sellest jäädakse automaatselt ilma, kui riik EL-ist lahkub,» ütles Weidmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles