Bussijuhtide miinimumpalk tõstetakse järgmisel aastal 835 eurole (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi buss.
Lux Expressi buss. Foto: Laura Oks/Postimees

Autoettevõtete Liit ja Transpordi Ametiühing allkirjastasid värske üldtöökokkuleppe, millega tõstetakse järgmisel kolmel aastal Eesti bussijuhtide miinimumpalka, teatas ametiühing ööl vastu kolmapäeva pressiteates.

Transpordi Ametiühingu juhatuse esimehe Jaan-Hendrik Toomeli sõnul toob värske leping bussijuhtidele palgatõusu järgneva kolme aasta jooksul: «Alates 2017. aasta algusest tuleb täiskohaga töötavatele bussijuhtidele maksta palka vähemalt 835 eurot kuus ja 3,50 eurot tunnis, alates 2018. aastast vastavalt 895 ja 3,75 eurot ning alates 2019. aastast 945 ja 4 eurot.»

«Lisaks on meil hea meel, et seekord õnnestus kokku leppida kolme-aastane leping, mis ühest küljest suurendab bussijuhtide kindlustunnet ning teisalt aitab ka tööandjatel paremini finantsprognoose teha,» lisas Toomel.

Kokkulepe kehtib kõigile Eesti bussi-, trammi- ja trollijuhtidele ning selles sisalduvad töö- ja puhkeaja ning töö tasustamise tingimused on täitmiseks kohustuslikud kõigile sõitjate bussiveoteenust pakkuvatele tööandjatele.

Üldtöökokkulepet on Eesti ühistranspordisektoris sõlmitud juba üle kahekümne aasta. Praegu on Eestis kehtiv kogu sektorit hõlmav lepe lisaks ühistranspordile veel vaid meditsiini ja veotranspordi valdkonnas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles