Firmad vaidlustasid Ämari lennubaasi uute hoonete ehitushanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaasis valminud lennuliiklusala.
Ämari lennubaasis valminud lennuliiklusala. Foto: Toomas Huik.

Fund Ehitus ja KMG Ehitus vaidlustasid ligi 11-miljoni eurose kaitseministeeriumi Ämari lennubaasi tugistruktuuride ehitushanke, kaitseministeerium kavatseb võitja välja kuulutada sel või järgmisel nädalal.


Rahandusministeeriumi juures asuva riigihangete vaidlustuskomisjoni esindaja ütlers, et Fund Ehitus koos KMG Ehitusega vaidlustasid oma kvalifitseerimata jätmise.

Hankija peab vaidlustusele vastama hiljemalt teisipäeva lõpuks, misjärel määrab komisjon aja asja arutamiseks vaidlustuskomisjonis. Otsuse teeb komisjon 10 tööpäeva jooksul pärast istungit.

Võitja valimise järel ei saa aga vastavalt seadustele kaitseministeerium enne riigihangete ameti vaidlustuskomisjoni otsust hankelepingut sõlmida, ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet.

Kaitseministeeriumi käivitatud Ämari lennubaasi tugistruktuuride ehitushankele laekus tähtajaks kokku kuus pakkumist hinnavahemikus 11-14 miljonit eurot. Hange on osa Ämari lennubaasi kui terviku väljaehitamise projektist.

Hankega rajatakse Ämarisse eraldi angaar parajasti valves olevatele õhuturbehävitajatele, lennubaasi teenindamiseks vajalike sõidukite autopark ja garaažitöökoda, baasi meditsiinikeskus, lihtne reisijateterminal baasi kaudu sisse- või väljalendavate sõjaväelaste tarbeks ja kaubakäitluse vaheladu ning lämmastiku- ja hapnikuhoidla.

Hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta oli 8,05 miljonit eurot. Ehitustööd kestavad kava järgi 11 kuud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles