Kersti Kaljulaid hakkab juhtima arenguseire nõukoda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja / Scanpix

Riigikogu kantselei juurde moodustatud arenguseire nõukoda valis esmaspäeval nõukoja esimeheks Euroopa Kontrollikoja liikme Kersti Kaljulaidi.

Lisaks nõukoja esimehe valimisele arutas arenguseire nõukoda oma esimesel koosolekul ka Arenguseire Keskuse juhataja konkursi tingimusi. Nõukoja ülesanneteks on kinnitada arenguseire tegevuskava ja hinnata selle täitmist, teha ettepanekuid arenguseire põhisuundade valikuks ning anda hinnanguid valminud seiretele ja analüüsidele.

Riigikogu võttis 14. juunil vastu arenguseire seaduse, mille alusel luuakse arenguseire läbiviimiseks Arenguseire Keskus riigikogu kantselei juurde. Arenguseire Keskuse ülesandeks on koostada ühiskonna pikaajaliste arengute analüüse, arengustsenaariume ning jälgida nende elluviimist.

Viieliikmelisse arenguseire nõukotta kuuluvad veel Tallinna tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo, Eesti kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts, Eesti pangaliidu juhatuse esimees Priit Perens ning Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles