Palts lubab ERMi asemel ehitada Haapsallu raudtee

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts.
Tõnis Palts. Foto: Peeter Langovits

Ärimees Tõnis Palts, kes on IRLi esinumber Lääne-Eestis, jagas lõppenud nädalavahetusel lendlehti, kus lubab taastada Haapsalu raudtee rahaga, mis seni on plaanitud Eesti Rahva Muuseumile.

«Mugav rong Rohuküla sadamast läbi Haapsalu Tallinna ei peagi end tasuma, vaid oleks investeering elu säilimiseks Läänemaal,» kirjutas Palts otsepostitusega jagatud lendlehel.

«Raudtee taastamiseks saab raha näiteks hirmkalli Eesti Rahva Muuseumi ja muude toredate, kuid vähem vajalike ehitiste rajamata jätmise arvelt,» jätkas endine rahandusminister Palts.

Palts teatas ka, et riik peaks soodustama Soomes tööl käimist. Selleks peab riik maksma kinni laevapiletid Soome. Paltsu sõnul tuleks Tallinnast kaugemal elavatele inimestele hüvitada ka busspilet, et inimesed võiksid kodus teleka vaatamise asemel võõrsil tööl käia.

Palts märkis ka, et uus rahvusringhäälingu hoone on tarbetu. Selleks kavandatud 60 miljonit eurot peaks kulutama kultuuriinimeste toetamiseks. Paltsu arvates aitab vilgas kultuurielu kodumaal hoida välismaale tööle läinud inimestel sidet kodumaaga.

Palts on IRLi esinumber valimisringkonnas, mis hõlmab Hiiu-, Saare- ja Läänemaad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles